понеделник, 13 октомври 2008 г.

Диетата на Пенелопе Крус

Пенелопе Крус има една от най-сексапилните фигури в Холивуд. Но никак не й е лесно да я поддържа, тъй като обожава пържената и висококалорична храна. Когато се налага бързо да влезе във форма, залага на ябълкова диета.
Диетата има няколко варианта. Първият е най-краен, но и най-кратък – едва 2 дни. Консумират се само по 1,5 кг зелени ябълки, разпределени на няколко приема. Допълнителните течности (вода и чай без захар) са ограничени до минимум – пият се само при непоносима жажда. Друг, по-лек вариант на диетата, е комбинация на ябълките с кисело мляко в съотношение 1 ябълка: 1/2 чаша кисело мляко, които се консумират на 5-6 пъти през деня. Най-добрият вариант е 6-дневната ябълкова диета:
1-ви ден – 1 кг ябълки
2-ри ден – 1,5 кг ябълки
3-ти ден – 2 кг ябълки
4-ти ден – 2 кг ябълки
5-ти ден – 1,5 кг ябълки
6-ти ден – 1 кг ябълки
В този случай се препоръчва пиенето на зелен и билков чай в неограничени количества, както и изяждането на по няколко пълнозърнести сухара дневно.
Очарователната Пе има и няколко железни правила, които спазва за поддържане на стройна фигура:
1. Сутрин на гладно изпива по 1 чаша студена вода с 2 ч.л. ябълков оцет.
2. Дневно пие поне по 2 литра минерална вода и билков чай без подсладители, като редува двете течности.
3. След 19 часа не вечеря.
Когато не е на строга диета Пенелопе пак не пропуска да похапне от любимата си салата с ябълки и сирене, която се приготвя по следната рецепта:

Салата с ябълки и сирене
За соса: 1-2 ч.л. ябълков оцет и 1 с.л. зехтин се размесват с малко вода и щипка кориандър. 200 г ябълки (измити, почистени и нарязани на тънки резенчета) се поставят в салатена купа. Отгоре се натрошават 100 г нискомаслено и обезсолено сирене. Накрая се добавя сосът. Салатата е богата на витамини и съдържа 12 г мазнини, 22 г въглехидрати и 32 г белтъчини, като има едва 324 ккал.

Източник: figurata.com

Няма коментари: